حرفه ها و مشاغل
آداب نان
آداب نان
گندم آرد می شود و آرد خمیر می گردد و خمیر به تنور سپرده می شود و آنگاه نان پدیدار می گردد.هر یک از این مراحل و حلقه ها دارای ادبی است که شایسته است مراعات گردد ، چنانکه برای هر مرحله ، مهارت و هنری است که لازم است آموخته شود .
مراد ما در این فصل ، بیان شیوه های رفتاری پسندیده وتاکیدشده در باب نان است . یعنی شیوه های رفتاری در مواجهه با نان چه در هنگام تولید نان وچه در هنگام نگهداری آن وچه در زمان استفاده وبهره برداری از آن .
فهرست زیر نمونه هائی از آن است . بی شک اگر تحقیق بیشتر صورت پذیرد آداب دیگری هم فراهم خواهد آمد .
اینک به تعدادی آداب پرداخته می شود :
1-احترام نان
2- دعا برای نان
3- شُروع سفره به نان
4- اطعام نان
5- نان وصدقه
6- نان ، توشه سفر
7-تکه نان افتاده
8-شکرنان