آشپزی و غذای خام یا پخته
آشپزی و غذای خام یا پخته
هر چند هر دو نوع غذا خوب است یعنی هم غذای پخته خوب است وهم غذای خام ولکن غذای پخته بهتر و تمیزتر است. امام حسن مجتبی(ع) می فرمایند :
اِنَّ اَطیَبَ طَعامِکُم ما مَسَّتهُ النّارُ[1]
(بهترین و پاکیزه ترین خوراکی شما آن است که باآتش تماس داشته باشد و با آتش پخته شود)
هرچند سفارش شد غذای داغ نخورید و غذای داغ را پس از آنکه سرد شد بخورید ولکن غذای پخته یک چیز دیگر است . فرق است بین غذای داغ وغذای پخته وگرم. یعنی غذای پخته وگرم بخورید اما غذای داغ نخورید .
امام صادق (ع) فرمود :
اَلطَّعامُ الحارُّ غَیرُ ذی بَرَکَةٍ[2]
(غذای داغ برکت ندارد)
ونیز فرمود :
اِنَّ النَّبِیَّ (ص)اُتِیَ بِطَعامٍ حارٍّجِدًّا فَقالَ ماکانَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ لِیُطعِمُنَا النّارَ . اَقِرُّوهُ حَتّی یَبرُدَ وَیُمکِنَ فَاِنَّهُ طَعامٌ مَمحُوقُ البَرَکَةِ وَلِلشَّیطانِ فیهِ نَصیبٌ[3]
(غذای خیلی داغ برای پیامبر (ص) آورده شد. فرمود چنین نیست که خداوندعز وجل مارا اتش بخوراند . غذارا نگه بدارید تا سرد و قابل خوردن گردد ؛ چرا که غذای داغ فاقد برکت است وشیطان هم به نحوی از غذای داغ سهم وبهره دارد)
[1] – علاءالدین بن حسام الدین المتقی الهندی، کنزالعمال، ج15، ص264
[2] – همان ، ج10 ، ص41
[3]– ابن یعقوب الکلینی، ابوجعفرمحمد، الکافی ، ج6 ، ص322