حرفه ها و مشاغل

آشپزی و غذای خام یا پخته

 آشپزی و غذای خام یا پخته

هر چند هر دو نوع غذا خوب است یعنی هم غذای پخته خوب است وهم غذای خام ولکن غذای پخته بهتر و تمیزتر است. امام حسن مجتبی(ع) می فرمایند :

اِنَّ اَطیَبَ طَعامِکُم ما مَسَّتهُ النّارُ[1]

(بهترین و پاکیزه ترین خوراکی شما آن است که باآتش تماس داشته باشد  و با آتش پخته شود)

هرچند سفارش شد غذای داغ نخورید و غذای داغ را پس از آنکه سرد شد بخورید ولکن غذای پخته یک چیز دیگر است  . فرق است بین غذای داغ وغذای پخته وگرم.  یعنی غذای پخته وگرم بخورید  اما غذای داغ نخورید .

امام صادق  (ع) فرمود :

اَلطَّعامُ الحارُّ  غَیرُ ذی بَرَکَةٍ[2]

(غذای داغ برکت ندارد)

 

ونیز فرمود :

اِنَّ النَّبِیَّ (ص)اُتِیَ بِطَعامٍ حارٍّجِدًّا فَقالَ ماکانَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ لِیُطعِمُنَا النّارَ . اَقِرُّوهُ حَتّی یَبرُدَ وَیُمکِنَ فَاِنَّهُ طَعامٌ مَمحُوقُ البَرَکَةِ وَلِلشَّیطانِ فیهِ نَصیبٌ[3]

(غذای خیلی داغ برای پیامبر (ص) آورده شد. فرمود  چنین نیست که خداوندعز وجل  مارا اتش بخوراند . غذارا نگه بدارید تا سرد و قابل خوردن گردد ؛ چرا که غذای داغ فاقد برکت است وشیطان هم به نحوی از غذای داغ سهم وبهره دارد)

[1] –  علاءالدین بن حسام الدین المتقی الهندی، کنزالعمال، ج15، ص264

[2] –  همان ، ج10 ، ص41

[3]–   ابن یعقوب الکلینی، ابوجعفرمحمد،  الکافی ، ج6 ، ص322

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا