حرفه ها و مشاغل

آشپزی و تولید غذا

آشپزی و تولید غذا

دراین جا برآنیم تا بگوئم آشپز یک انسان مولد است. اگرچه کار او گرد آوری وترکیب است وبامخلوط چند چیز یک چیز جدید  ظاهر می سازد اما در عین حال می توان  اورا  مولد وتولید گر  شمرد و با  این ابدا ع جدید او را  مبدع  به حساب آورد .

هنر آشپز این است که از مواد خام ، معجونی لذیذ می سازد و از چند ماده ناسازگار با ذائقه ، مخلوطی مطبوع می آفریند . از کثرت ، وحدت و از نا مرغوب ، چیز مرغوب تولید می کند .

آشپز با استفاده از ذوق و روح ابتکار، نعمت خدا را، با جاذبه می­کند، و با بهره گیری از نعمتهای متعدد ، خلق جدید و پدیده ثانوی ارائه می نماید . چنان می کند که چشم ها خیره و دلها واله می شود …

امام صادق(ع) فرمودند:

اِعمَل طَعاماً وَ تَنَوَّق فیهِ وَ ادعُ اَصحابَکَ[1]

(غذا تهیه کن و آن را نیکو کن و آنگاه رفقا را دعوت کن)

پس غذا را باید درست و نیکو تهیه کرد .

[1] –  ابن یعقوب الکلینی، ابوجعفرمحمد، اصول الکافی ، ج6، ص281

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا