حرفه ها و مشاغل

 آشپزی و سلامت غذا

آشپزی و سلامت غذا

از همت های آشپز ،  باید سلامت غذا باشد . یعنی تلاش نماید غذای سالم تهیه و ارایه نماید ، غذای فاسد تهیه نکند ، غذا را فاسد نکند و احیانا غذای فاسد را با غذای سالم آمیخته ننماید . غذای مانده را با غذای جدید مخلوط نکند .

و خلاصه آن  نکند که نتیجه اش غذای ناسالم شود.

یعنی غذای معیوب تهیه نکند و یا غذای معیوب تحویل مشتری ندهد. غذای نپخته یا شور و بی نمک ، چاشنی های بیش از اندازه و یا کمتر از اندازه وغذای مضر و هر آنچه که باعث بیماری و زیان در کوتاه مدت و یا دراز مدت گردد ارائه نکند.

در طب الرضا آمده است :

اِنَّ صَلاحَ‏ البَدَنِ‏ وَ قَوامَهُ يَكُونُ بِالطَّعامِ وَ الشَّرابِ وَ فَسادَهُ يَكُونُ بِهِما . فَإن اَصلَحتَهُما صَلُحَ البَدَنُ وَ اِن اَفسَدتَهُما فَسَدَ البَدَنُ[1]

(سلامت وقوام بدن به خوردن وآشامیدن است چنانکه فساد وتباهی آن هم به همین دو است. پس اگر به صلاح وسلامت خوردن وآشامیدن همت گماری، بدن  سالم خواهد ماند واگر آن دورا تباه کنی  بدن تباه خواهد شد)

[1]– على بن موسى، امام هشتم عليه السلام، طبّ الرضا عليه السلام / ترجمه امير صادقى ، ص 185

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا