حرفه آشپزی

حرفه آشپزی
آشپزی یک حرفه و هنر است ، نیاز به ذوق و ذائقه دارد ، نیاز به سبک وسلیقه دارد. آشپزی فقط یک اقدام خشک ویک عمل صرف
نیست بلکه یک فرایند، یک ترکیب حساب شده وهدفمند است.
اینکه گفته می شود آشپزی یک حرفه و هنر است و نیاز به ذوق و ذائقه و نیاز به سبک و سلیقه دارد به معنای آن است که هر کس نمی تواند آشپز شود بل آن کس می تواند آشپزی کند که از استعداد فعال و ذوق سیال و فکر لطیف و احساس رقیق برخوردار باشد .
خلاصه آشپزی پیش از آنکه یک کار و اقدام باشد یک هنر و سلیقه است و به تعبیری یک حرفه است .
امام باقر (ع) از آشپزی تعبیر به حرفه می کند آنگاه که به قصد تحقیر به او گفتند مادر تو آشپز بود فرمودند: ذاکَ حِرفَتُها [1].
آشپزی حرفه او بود .
و از این رو بحث آشپزی در باب «حِرَف و صناعات» مطرح می شود.
[1]– ابن یعقوب الکلینی، ابوجعفرمحمد، الکافی ، ج7 ، ص511