حرفه ها و مشاغل

نان و بهداشت

  • نان و بهداشت

فرایند نان ، اعم از خمیر نمودن  ،  به تنور سپردن و پختن به گونه ای است که اگر انسان مراعات نکند ، دچار آلودگی می شود و در نتیجه  نان آلوده تحویل دیگران و به خورد مردم داده می شود .

از این رو سفارش شد  بهداشت مراعات شود   و نظافت و طهارت مورد توجه قرار گیرد  و  نگهداری آرد در جائی باشدکه از آسیب حشرات  به ویژه موش در امان باشد و خمیرآن   در ظرف سالم و پخت آن  در تنور بهداشتی  صورت پذیرد .

پیامبر (ص) فرمودند : تَنَظَّفُوا بِکُلِّ مَا استَطَعتُم[1]

تا می توانید تمیز باشید.

و فرمود لباس خود را بشوئید آنگاه فرمود: اَما عَلِمتَ اََنَّ الثَّوبَ یُسَبِّحُ فَاِذا اتَّسَخَ اِنقَطَعَ تَسبیحُهُ[2]

آیا نمی دانی که لباس تسبیح خدا می گوید و آنگاه  که کثیف شود تسبیح او قطع می گردد.

امام صادق (ع) فرمود: غَسلُ الإناءِ وَکَنسُ الفِناءِ مَجلَبةٌ لِلرِّزقِ[3]

شستن ظرف و جارو نمودن دم درب باعث جذب روزی است .

و نیز آن امام بزرگوار فرمود:

خداوند متعال  که به بنده ای نعمت می دهد  دوست دارد آثار آن نعمت را ببیند . سوال شد چگونه و چطور این آثار قابل رؤیت  است ؟

حضرت فرمود : یُنَظِّفُ ثَوبَهُ وَ یُطیبُ ریحَهُ وَ یُجَصِّصُ دارَهُ وَ یُکَنِّسُ أفنِیَتَهُ [4]

جامع الاحادیث الشیعه ج16 ص677) (به نقل از آثار ج23 ص326).

لباسش را تمیز کند ، خودش را خوشبو نماید خانه اش گچکاری نماید و دم در خانه را جارو نماید .

حاصل آنکه محیط کسب و زندگی و خودآدم ،لباس آدم ، ظروف و محل آدم همه  باید تمیز و بهداشتی باشد .

فرد نانوا  لباسش ، ظرف خمیرش،  تنورش،  محیط نانوائی و حتی درب نانوائی باید تمیز باشد.

[1] –  علاءالدین بن حسام الدین المتقی الهندی، کنزالعمال حدیث 26002

[2] –  همان، حدیث 26009.

[3]  –  محمدبن الحسن الحر العاملی، وسائل الشیعه ج3ص571

[4]– طباطبایی بروجردی، سیدحسین، جامع احادیث الشیعة، ۱۳۹۹ ه، ج16 ص677

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا