حرفه ها و مشاغل

آشپزی و عمل به وعده

آشپزی و عمل به وعده

این هم موضوع دیگری است که جامعه آشپزان  باید به آن  پایبند باشند. یعنی باید به وعده وفا کنند ، وعده ای که در نوع پخت، در کیفیت پخت و در زمان پخت و یا در کمیت غذا، می دهند باید وفادار باشند. از آسیب های این شغل همین خلف وعده است وقتی تعهد می کنند و وعده می دهند  که فلان نوع غذا را تهیه کنند و در این تعداد و با این کیفیت و در این فرصت زمان تامین و تحویل نمایند  باید مراعات نمایند.

اگر در یکی از امور مراعات نکنند خلف وعده نموده و نقض پیمان نمودند. از این رو لازم است به وعده  پایبند  و به تعهد  متعهد باشند .

آیه اَوفُوا بِالعُقُودِ.[1] به همین مضمون دلالت دارد و آحاد جامعه که از جمله آن  اصحاب آشپزی هستند را به التزام به آن وا می دارد.

پس اگر وعده داد غذای خاصی با ویژگی خاص و یا اگر وعده داد غذایی را برای زمان خاص و امثال آن تحویل دهد  باید مراعات کند و به وعده وفا  نماید .

امیر المومنین علی (ع) فرمودند :

کُن مُنجِزًا  لِلوَعدِ[2]

(به وعده عمل کن و به آن لباس عمل بپوشان)

وهمان حضرت به آنکس­که­خلف­وعده­کند هشدارعذاب داد وفرمود:

اَلخُلفُ یُوجِبُ المَقتَ عِندَ اللهِ[3]

(خلف وعده در پیشگاه الهی موجب عذاب می گردد)

و امام صادق (ع) از وعده هایی که امکان انجامش نیست بر حذر داشت و فرمودند:

لا تَعِدَنَّ اَخاکَ وَعدًا لَیسَ فی یَدِکَ وَفائُهُ [4]

(به برادرت، وعده چیزی که انجامش در امکان تو نیست  نده)

خلاصه آنکه سیستم آشپزی باید به وعده اش وفا کند و اگر در امکان و توان او نیست هرگز وعده ندهد و پیمان نبندد.

[1] – سوره مائده، آیه 1

[2] –  التمیمی الامدی، عبدالواحد، غررالحکم ، حدیث 5284

[3] –  احسان بخش، صادق، آثار الصادقین ،ج26، ص 186

[4] –  مجلسی، محمد باقر،  بحار الانوار ، ج75 ، ص250

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا