حرفه ها و مشاغل

آشپزی و بهداشت و تمیزی

آشپزی و بهداشت و تمیزی

در آشپزی، از اموری که لازم و ضروری است، بهداشت و تمیزی است.  بهداشت در هر امری لازم است و لکن در امور غذایی، خوراکی و پخت و پز هم سفارش أکید شده است.

چون عدم رعایت آن موجب بیماری، زیان و آسیب جسمی و حتی جانی است. به ویژه اگر غذا برای دیگری باشد و علی الخصوص موضوع معامله و خرید و فروش هم مطرح باشد که در این صورت تعهد، تشدید،  شده، مسئولیت سنگین تر می گردد، چون غذای آلوده باعث بیماری دیگری و یا مرگ دیگری می شود.

امام علی (ع) فرمودند :

کَم مِن اُکلَةٍ مَنَعَت اُکُلاتٍ[1]

(چه­فراوان اتفاق می­افتد که استفاده­ازیک لقمه مانع لقمه­هایی­می­شود)

یعنی یک لقمه آلوده  باعث سلب لقمه و غذای دیگر می گردد . یک لقمه آلوده ، یک لقمه مسموم ، انسان را بخاطر بیماری که ایجاد می کند  از لقمه ها و غذاهائی،  باز می دارد .

بهداشت آشپزی یعنی شستن و تمیز نگه داشتن ظروف، وسائل آشپزی، دست و صورت و حتی آشپزخانه و محیطی که ارزاق نگهداری می شود و یا پخته و توزیع و تقسیم می گردد.

 

امام صادق (ع) فرمودند :

غَسلُ الاِناءِ وَ کَسحُ الفِناءِ مَجلَبَهٌ لِلرِّزقِ[2]

(شستن ظرف و رُفتن دم درب باعث جذب و جلب روزی است)

[1] –  احسان بخش، صادق، آثار الصادقین ،ج1 ، ص 112

[2] –  بابویه القمی- ابو جعفر محمد بن علی بن الحسین، ترجمه سید احمد فهری زنجانی، خصال صدوق ، ج1 ، 54

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا