ضرورت یادگیری مهارت پخت نان

- ضرورت یادگیری مهارت پخت نان
تهیه نان امروز خود یک حرفه است ، یک هنر و مهارت است ، یک فرایند است. هم سنتی آن و هم صنعتی آن به ویژه تنوع فراوان و تکثیر در نوع آن .
از این رو لازم است اصحاب نان و شاغلین در نانوائی آموزش ببینند و مهارت مربوطه را فرا بگیرند . بدیهی است اگر آموزش نبینند محصول خوب یعنی نان مورد انتظار تحویل نخواهد داد .بلکه بعکس محصول فاسد و نان معیوب ارائه خواهد داد.
پیامبر (ص) در سفارش به ابن مسعود فرمودند: اِذا عَمِلتَ عَمَلًا فَاعمَل بِعِلمٍ وَ عَقلٍ[1]
هر گاه خواستی کاری انجام دهی آن را با آگاهی و فهم انجام بده .
ونیز آن بزرگوار (ص) فرمودند : مَن عَمِلَ عَلی غَیرِ عِلمٍ کانَ مایُفسِدُ اَکثَرُ مِمّا یُصلِحُ [2]
هر کس بدون آگاهی کاری انجام دهد فساد کارش بیش از صلاح آن است.
تازه فرایند تهیه نان ، خود ، یک مهارت است . بی شک کار مهارتی را انسان باید یاد بگیرد تمرین کند و تکرار نماید تا آن کار در او بصورت مهارت در آید ، دانش و عمل باید آمیخته گردد تا شخص را ماهر و حاذق بار آورد.
[1] – مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار ج77 ،ص110
[2] – ابومحمد ، الحسن ابن علی ابن الحسین ابن شعبه الحرانی ، تحف العقول