حرفه ها و مشاغل

آشپزی در ماه مبارک رمضان

آشپزی در ماه مبارک رمضان

اگر چه این سخن یک موضوع اخلاقی و رفتاری و یا ادبی نیست بلکه یک حکم شرعی است ولکن بخاطر آنکه در ماه مبارک رمضان آشپزی هم زیاد صورت می پذیرد و در آشپزی نیاز به تست غذا و احساس چاشنی غذا اعم از شوری ، ترشی ، شیرینی و امثال آن می باشد وآشپز حتی در ماه مبارک هم ناچار به آزمایش است ، لازم است حداقل حکم شرعی تست غذا در حال روزه بیان گردد ؛ در روایتی امام صادق (ع) فرمودند:

لا بَأسَ لِلطَّبّاخِ وَ لَا الطَّبّاخَةِ اَن یَذُوقَ وَ هُوَ صائِمٌ[1]

(اشکال ندارد که مرد یا زن آشپز در حالیکه روزه­اند مزه غذا را بچشند)

البته به شرط آنکه ذرات غذا و آب خورشت ازحلق عبور نکند و گرنه روزه باطل می شود ، چشیدن ، مربوط به زبان است و زبان با کمترین تماس مزه غذا را می فهمد و لازم نیست به حنجره برسد .

 

در توضیح المسائل مراجع عظام آمده :

جویدن غذا برای بچه یا پرنده وچشیدن غذا وماننداینها که معمولا به حلق نمی رسداگر چه اتفاقا به حلق برسد روزه را باطل نمی کند.[2]

یعنی  چشیدن غذا برای فهم مزه آن  نه تنها اشکال ندارد بلکه حتی اگر نا خود آگاه به حلق برسد  هم اشکال ندارد .

بنابراین آشپز در ماه مبارک  در حال روزه  می تواند غذا را بچشد و مزه آن­را آزمایش کند البته با مواظبت اینکه  ذرات آن  به حلق نرسد.

[1]  –  ابن یعقوب الکلینی، ابوجعفرمحمد، الکافی ، ج4 ، ص114

[2] – بنی هاشمی خمینی ، سید محمد حسن ، توضیح المسائل مراجع، ج1 ، ص929

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا