آشپزی و آئین پذیرایی
آشپزی و آئین پذیرایی
امروزه علاوه بر آشپزی، توزیع و تحویل غذا به افراد هم مطرح است چه اینکه غذا را به خانه ببرند ویا اینکه در همان محل آشپزی وسالن غذا خوری میل کنند . یعنی فرقی نمی کند چه آن اغذیه آماده را ببرند ویا در همان مکان مناسب و جای مهیا سرو نمایند . مثل قهوه خانهها، ساندویچیها رستورانها، کافی شاپها، سفره خانهها و امثال آن.
در این اماکن ، غذا فراهم می شود و جهت خوردن مشتری در همان مکان از او پذیرایی می کنند . پذیرائی این گونه اماکن و جاها ، نوعی ضیافت به شمار می آید و باید آداب ضیافت ، مراعات شود ، یعنی باید نسبت به مشتری و مهمانها خوش استقبال، خوش بدرقه، خوش برخورد، گرم و صمیمی بود و آداب رفتاری را کاملا مراعات نموده و با ادبیات درست و زیبا ، چهره گشاده و باز ، همراه با سرعت و دقت در پذیرایی از مهمانها اقدام نمود .
و نیز با تکریم مشتری از آغاز تا انجام حتی در هنگام تصفیه حساب و پرداخت صورت هزینه و… برخورد نمود. اگرچه مشتریان، خریداران هستند و قیمت آن را پرداخت می کنند ولکن وقتی در آن مجموعه و در آن مکان قرار می گیرند و پذیرایی می شوند به نحوی مهمان به شمار میآیند. به همین جهت آداب مهمان تقریبا بر آنها بار می شود و حکم مهمان بر آنها جاری می گردد.