حرفه ها و مشاغل

 آشپزی  و تکریم نعمت

آشپزی  و تکریم نعمت

اگر چه همه نعمت های الهی از حرمت برخوردارند وباید تکریم شوند و اگرچه همه چیزهایی که در زندگی انسان به کار می آیند ارزشمند و مورد احترام اند و حتی اگر چه هر آنچه که در خدمت انسان به کار گرفته می شود نعمت بشمار آمده  و لازم الاحترام هستند

اما در عین حال ،  ارزاق که به نحوی خوراک و نوشاک انسان به شمار می آیند از احترام بیشتری برخوردارند  و افرادی را که با اینها در ارتباطند باید مواظب احترام شان باشند تا هتک نگردند و مورد بی احترامی و بی مهری قرار نگیرند و زیر دست و پا واقع نشوند.

امام صادق (ع) خطاب به حسین ابن نعیم فرمودند:

یا حُسَینُ  اَکرِمِ النِّعمَةَ[1]

(ای حسین نعمت را گرامی بدار)

و در یک عبارت دیگر فرمودند :

اَحسِنُوا جَوارَالنِّعَمِ[2]

(همجواری با نعمت خداوند را نیکو بدار)

یعنی آنگاه که نعمت خدا در اختیار تو و در کنار توست حرمت آن را نگه بدار وآن را گرامی بدار و بی حرمتی نکن وگرنه می رود و به آسانی بر نمی گردد.

امام علی (ع) فرمودند:

اِحذَرُوا نِفارَ النِّعَمِ فَما کُلُّ شارِدٍ بّمَردُودٍ[3]

(از فرار و نفار نعمت بر حذر باشید .  زیرا چنین نیست که هر فراری برگردد)

[1] –  –  مجلسی، محمد باقر،  بحار الانوار ، ج 75  ، ص49

[2]–   همان ، ج68 ، ص47

[3] –  همان  ج75 ، ص 49

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا