حرفه ها و مشاغل

نان و تخمیرخمیر

 

  • نان و تخمیرخمیر

آنگاه که خمیر صورت پذیرد و آرد و آب چه با دست و چه با دستگاه و چه بصورت سنتی و یا بصورت صنعتی ، به شکل خمیر در می آید  باید تخمیر شود . یعنی پس از اتمام کار خمیر نباید آن را به تنور برای پخت بگذارند بلکه باید آن را مدتی به حال خود واگذارند تا مدتی بماند و آمادگی پخت پیدا کند.  و در این فاصله انتظار ، باید پوشیده شود و تغطیه پیدا گردد.

امام امیرالمومنین (ع) به آنهایی که در دستگاه او عهده دار امر تهیه نان بودند این موضوع را تذکر می داد و حتماً اگر تخلف می کردند آنها را ملامت و سرزنش می نمود.

امام باقر (ع) فرمودند : اِنَّ عَلِیّاً(ع) کانَ یُعاتِبُ خَدَمَهُ فی تَخمیرِ الخَمیرِ فَیَقُولُ : هُوَ اَکثَرُ الخُبزِ [1]

امام علی (ع) همواره خادمان خود را نسبت به تخمیر خمیر ملامت می نمود و می فرمود: تخمیر موجب افزایش نان می شود.

تخمیر خمیر یعنی پوشاندن خمیر تا کاملاً به بار بیاید و آماده پخت شود.

[1]  –   مجلسی، محمد باقر،  بحار الانوار ، ج66 ، ص268

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

یکشن