نان و تخمیرخمیر

- نان و تخمیرخمیر
آنگاه که خمیر صورت پذیرد و آرد و آب چه با دست و چه با دستگاه و چه بصورت سنتی و یا بصورت صنعتی ، به شکل خمیر در می آید باید تخمیر شود . یعنی پس از اتمام کار خمیر نباید آن را به تنور برای پخت بگذارند بلکه باید آن را مدتی به حال خود واگذارند تا مدتی بماند و آمادگی پخت پیدا کند. و در این فاصله انتظار ، باید پوشیده شود و تغطیه پیدا گردد.
امام امیرالمومنین (ع) به آنهایی که در دستگاه او عهده دار امر تهیه نان بودند این موضوع را تذکر می داد و حتماً اگر تخلف می کردند آنها را ملامت و سرزنش می نمود.
امام باقر (ع) فرمودند : اِنَّ عَلِیّاً(ع) کانَ یُعاتِبُ خَدَمَهُ فی تَخمیرِ الخَمیرِ فَیَقُولُ : هُوَ اَکثَرُ الخُبزِ [1]
امام علی (ع) همواره خادمان خود را نسبت به تخمیر خمیر ملامت می نمود و می فرمود: تخمیر موجب افزایش نان می شود.
تخمیر خمیر یعنی پوشاندن خمیر تا کاملاً به بار بیاید و آماده پخت شود.
[1] – مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار ، ج66 ، ص268