حرفه ها و مشاغل

 آشپزی و غذا فروشی

آشپزی و غذا فروشی

اینکه انسان شغل خود را غذا فروشی و یا تهیه غذا برای فروش قرار دهد ، اشکالی ندارد و نه تنها اشکالی ندارد که مستحب و گاه واجب و لازم هم هست . نهایت باید دانست این شغل آسیبهایی دارد که باید مواظب بود تا دچار آن نگردید .

از جمله ،  غش در معامله ، احتکار در ارزاق ،گرانی منجر به عُسر و حَرَج و امثال آن . و لذا امام صادق (ع) در سفارش به عاصم ابن حمید که شغل خود را خرید و فروش غذا و طعام معرفی کرده بود فرمودند:

اِشتَرِ الجَیِّدَ وَ بِعِ الجَیِّدَ فَاِنَّ الجَیِّدَ اِذا بِعتَهُ قیلَ لَهُ بارَک َاللهُ فیکَ وَ فیمَن باعَکَ[1]

(غذای خوب بخر و بفروش . چرا که هر وقت غذای خوب فروختی دعا گو خواهی داشت و درباره تو و آن کسی  که این غذا را به تو فروخت گفته خواهد شد (بارک الله))

یعنی به شما و فروشنده دعا خواهد شد و از خداوند برای هر دوی شما در خواست برکت خواهد گردید . جید یعنی نیکو مقابل پست ، جید یعنی غذای خوب، سالم، کیفی که هر کس از آن بهره ببرد تحسین کند و زبان به دعا و ثنا بگشاید.

[1]  –   ابن یعقوب الکلینی، ابوجعفرمحمد، اصول الکافی ، ج5 ، ص202

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا