حرفه ها و مشاغل

جایگاه آشپزی

جایگاه آشپزی

آشپزی با توجه به اینکه یک حرفه است ، ارزشمند است چون خداوند ، انسانِ صاحب حرفه و پیشه را دوست دارد .

امام علی (ع) می فرماید:

اِنَّ اللهَ تَعالی یُحِبُّ المُحتَرِفَ الأمینَ[1]

(خداوند پیشه ور امین را دوست می دارد)

و اینکه کارش تبدیل احسن است باز هم ارزشمند است ، یعنی مواد خام غیر قابل استفاده را به مواد قابل استفاده تبدیل می کند و مواد خام و نا آماده را به پخته و آماده تغییر می دهد و خلاصه چیز های ناسازگار با معده و مزاج انسان را با هنر خود به سازگار با ذائقه و مزاج در می آورد خیلی ارزشمند است .

و نیز انسان آشپز  به امور مربوط به روزی انسان می پردازد و تلاش می کند  خود را در مسیر فراهم نمودن رزق و روزی انسان  قرار دهد و با کار و همت خود ، ارزاق الهی را در کام بندگان   گوارا    نماید واین هم  بسیار ارزشمند است .

در واقع او به نوعی واسط روزی انسانهاست و در حلقه ها و سلسله مراتب روزی بندگان قرار می گیرد ، مثل فرشته ها .

می دانیم ، فرشتگان  مامور روزی انسانها هستند و فرشتگان در چرخه روزی آدمی قرار دارند و انسان آشپز هم در واقع یکی از این حلقه ها است ، چراکه با نعمت الهی سرو کار دارد ، نعمت الهی را تهیه می کند ، تبدیل می کند و به آن بهبود می بخشد و به آن جمال و زیبایی و جاذبه داده  و آن را موافق با ذائقه در می آورد .

حاصل آنکه شغل آشپزی ، شغل ارزشمند و مورد احترام و نیز حرفه محبوب عند الله و قطعا ماجور عند الله هم خواهد بود .

[1]–  بابویه القمی(الصدوق)، ابوجعفر  محمدبن علی بن الحسین ، من لا یحضره الفقیه، ج3 ، ص157

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا