حرفه آشپزی
از حرفه های مقدس، حرفه آشپزی است و در منابع دینی با تعابیر گوناگون از آشپز وآشپزی تمجید شد وبرای آن آدابی ارائه ، بایدها و نبایدهائی هم تعریف گردید.
آشپزی درگذشته اگرچه یک کارشخصی وخانگی واحیانا برای مهمانها بود اما امروزه آشپزی به عنوان یک شغل و وسیله کاسبی هم مطرح است . وملیونها آدم ازاین طریق اِمرار معاش می نمایند آن هم با ابزار وادوات ویژه وآن هم با افراد ماهر و درمکان خاص.
یا خود آشپزی می کنند ویا آشپز وخدمه استخدام می نمایند و برای هزاران بل ده ها هزار نفرغذا پخت نموده وغذای متنوع وگوناگون تهیه ودر اختیار می گذارند وازاین طریق کاسبی می نمایند.
این نوشتار علاوه بر بیان قداست آشپزی ، آن را با نگاه شغل و وسیله کسب مطرح وآداب واخلاق آن را ارائه وباید ونبایدهای آن را هم عنوان می دارد.
وخلاصه آنچه را که این نوشتار تعقیب می کند صحت عمل در تولید و توزیع غذا و کسب درآمد حلال و مباح از این طریق و نیز اجتناب از اقدامات ناشایست و ناپسند در این چرخه است.